2021 YILINDA GÜÇLÜ OPERASYON VE YÜKSEK FİNANSAL PERFORMANS; 2022'YE GENEL BAKIŞ

25.02.2022

2021 ÖNEMLİ RAKAMLAR1

• 2021 yılında,  %9,4 organik (%2,5'i dördüncü çeyrekte) ve  %8,3 rabor bazında büyüme ile 4.981,1 milyon Euro gelir

• 2020'de 615 milyon Euro'ya kıyasla %30,4 artarak 801,8 milyon Euro'ya ulaşan düzeltilmiş işletme karı, 2020'ye göre 273 baz puan artışla %16,1'lik (organik bazda %16,2) düzeltilmiş faaliyet marjını temsil etmektedir.
  • 2020'deki 407,4 milyon Euro'ya kıyasla %76.4 artışla 718,8 milyon Euro'luk işletme karı
  • 2020'deki 125,3 milyon Euro'ya kıyasla %235,9 artışla 420,9 milyon Euro'luk atfedilebilir net kar
  • 2020'deki 285,2 milyon Euro'ya kıyasla %68,6 artışla 480,8 milyon Euro'luk (hisse başına 1,07 Euro) düzeltilmiş net kâr
  • Düzeltilmiş net borç/FAVÖK oranı, bir önceki yılın rakamına kıyasla (1,8 kat) yıl sonu itibariyle 1,1 katına düşürüldü
  • Yıllık %47,2 artışla, hisse başına 0,53 Euro'luk2 teklif edilmiş temettü

2021 ÖNE ÇIKANLAR

• Altı iş kolunda organik gelir artışı ile Grubun faaliyet portföyünün güçlü performansı. Organik gelir 2019'a göre %3,1 arttı
  • Tüm portföyde Sürdürülebilirlik ve ESG ile ilgili çözümler için artan ivme
  • Grup Bilançosu'nun önemli ölçüde güçlendirilmesi ve kaldıraçların azaltılması
  • Yaklaşık 48,0 milyon Euro'luk toplam geliri temsil eden, stratejik alanlarda (altyapı, yenilenebilir enerji, sürdürülebilirlik sertifikası, siber güvenlik ve Çin'de tüketici ürünleri) grup stratejisine uygun altı adet şirketin satın alınması. Buna, Ulaştırma Altyapısı projeleri için Proje Yönetimi/İnşaat yönetimi hizmetleri alanında ABD merkezli bir lider olan PreScience'ın en son satın alınması da dahildir.

2022 ÖNgörüleri

Sağlıklı bir satış öngörüsüne ve Sürdürülebilirlikle ilgili önemli büyüme fırsatlarına dayanarak ve faaliyet gösterdiği ana ülkelerde Covid-19 nedeniyle ciddi bir karantina bulunmadığı varsayılarak, 2022 yılının tamamı için Bureau Veritas'ın beklentileri şu şekildedir:

• Orta tek haneli oranda organik gelir artışı;
  • Düzeltilmiş faaliyet karının iyileştirilmesi;
  • %90'ın üzerinde bir nakit dönüşümü ile düzenli olarak güçlü nakit akışı oluşturulması.

İcra Kurulu Başkanı, Didier Michaud-Daniel'in görüşleri:

“2021 yılı boyunca Bureau Veritas, inovasyon çabalarını sürdürürken yetkin ve müşteri odaklı bir yaklaşım sergilemeye devam etti. Güçlü organik büyüme, sağlıklı bir marj ve yüksek miktarda nakit akışı sağladık, bu da Grubun 2007'deki halka arzından bu yana en düşük finansal kaldıraç ve 1,07 Euro'nun üzerinde hisse başına kazanç elde etmemizi sağladı.

2025 için iyi tanımlanmış bir stratejik yöne sahip net bir yol haritamız ve önümüzde, özellikle bugün satışlarımızın %50'sinden fazlasını temsil eden Sürdürülebilirlik hizmetleri konusunda güçlü büyüme fırsatları var. Bureau Veritas, müşterilerimizin ve genel olarak toplumun kalbinde yer alan konular etrafında güveni şekillendirmek için benzersiz bir konuma sahiptir: sağlık, güvenlik, kalite, çevre koruma ve sosyal sorumluluk.

Dünya çapındaki ve çok sektörlü uzmanlığımıza yönelik ilginin kanıtladığı gibi, talep açıkça artıyor: BV'de, kuruluşların ÇSY taahhütlerini kendi beyanlarından daha şeffaf, güvenilir ve veri odaklı bir şekilde ölçmelerine ve izlemelerine yardımcı oluyoruz.

2022 için, Bureau Veritas'ın bir başka sürdürülebilir büyüme yılı yaşamasını bekliyoruz. Grubun dünya çapındaki güçlü liderlik pozisyonları ve sağlam temelleri göz önüne alındığında, BV'nin geleceğine ve 80.000 çalışanının yeni zorlukları karşılama kapasitelerine güvenim tam."

1Basın bülteninin 6. ve 7. eklerinde, alternatif performans göstergeleri, sunulur, tanımlanır ve UFRS ile uzlaştırılır.
2Teklif edilmiş temettü, 24 Haziran 2022 tarihli Genel Kurul onayına tabidir.